Voetbalpoules.nl
De leukste voetbalpool van Nederland!

Inloggen

Playoffs Belgische Jupiler Pro League

19 maart 2012 - De playoffs van de Belgische Jupiler League staan weer voor de deur, en die gaan we op Voetbalpoules geheel voorspellen! Want in vergelijking tot bijvoorbeeld de Nederlandse playoffs, bepalen de playoffs in België de volledige eindstand, dus móéten al deze wedstrijden dus wel voorspelbaar worden gemaakt op Voetbalpoules!

De opzet van de Belgische competitie is ten opzichte van vorig jaar ongewijzigd, en dus zullen we deze competitie op Voetbalpoules ook op exact dezelfde wijze afhandelen als we vorig jaar al deden. Maar....hoe was dat dan ook alweer? Want erg overzichtelijk heeft de KBVB het niet gemaakt. Hieronder doen we een poging om het zo helder mogelijk te omschrijven.

De "reguliere competitie" is na de laatste seelronde van a.s. woensdag 21 maart afgelopen. Er is dan een eindrangschikking op basis waarvan de playoff-indeling wordt gemaakt. Er zijn 4 playoff-groepen:

* Playoff I: De ploegen die na de reguliere competitie op plaats 1 tot en met 6 staan, spelen een volledige competitie tegen elkaar om het kampioenschap en Europees voetbal. Zij beginnen elk op het gehalveerde puntentotaal van de eindstand na de reguliere competitie.
* Playoff II, groep A en groep B: De ploegen op plaats 7 tot en met 14 uit de eindstand van de reguliere competitie spelen in 2 groepen van 4 tegen elkaar. Alle ploegen beginnen op 0 punten. De winnaars van die groepen spelen de Playoff-II finale (uit en thuis) tegen elkaar, en de winnaar dáárvan speelt tegen de nummer 4 uit Playoff I (ook uit en thuis) om Europees voetbal
* Playoff III: De nummers 15 en 16 uit de reguliere competitie spelen een best of 5 tegen elkaar, waarbij de nummer 15 op 3 punten start, en de nummer 16 op 0 punten.

Bepaling eindstand voor extra voorspellingen Voetbalpoules

De eindstand waarmee de extra voorspellingen op Voetbalpoules worden vergeleken, wordt als volgt bepaald:

1e - 6e plaats: De nummers 1 tot en met 6 van Playoff I
7e - 14e plaats: Beide groepen van Playoff II worden 'op één hoop' gegooid, en deze teams worden op basis van achtereenvolgens puntentotaal, doelsaldo, gescoorde doelpunten, tegendoelpunten, en onderling resultaat gerangschikt van best naar slechtst. (De wedstrijd tussen de Playoff II overall winnaar tegen de nr 4 uit Playoff I heeft hier dus geen invloed op!
15e plaats: De winnaar van Playoff III
16e plaats: De verliezer van Playoff III

Hopelijk is dit een klein beetje duidelijk. En anders wordt het dat steeds een beetje meer wanneer de wedstrijden in het voorspelprogramma komen te staan. Dus vul ze gewoon in, en de rest wijst zich hopelijk vanzelf!

Normaliter zijn de wedstrijden in de laatste ronde allemaal wedstrijd van de dag. In België is dat wat verspreid, dus doen we het als volgt:

- Alle wedstrijden uit de de laatste speelronde van de reguliere competitie (woensdag 21 maart).
- In de laatste speelronde in PO I (als vanzelfsprekend) alle wedstrijden (zondag 13 mei)
- In de laatste speelrondes van PO II groepen A en B alle wedstrijden (zaterdag 5 mei)
- In de 3e Playoff III wedstrijd kán de beslissing vallen (zaterdag 14 april)
- De heen en terug wedstrijd tussen de groepswinnaars van PO II (donderdag 10 mei en zondag 13 mei)
- De nog toe te voegen wedstrijden tussen nr 4 van PO I en de algehele winnaar van PO II (zondag 20 mei)

Mochten er nog vragen zijn, stel ze hier dan gerust. Onze zuiderburen hebben het ten slotte aardig gesofistikeerd weten te maken . Veel succes!
Aantal deelnemers
38.621

Poll

Hoeveel Premier League clubs halen de kwartfinale van de FA Cup?

Het blijft iets speciaals, de FA Cup in Engeland, vandaar toch weer een poll hierover. Dit keer staat 't bereiken van de kwartfinale op 't spel. Er zijn nog maar liefst 10 Premier League clubs vertegenwoordigd waarvan er 3 onderlinge Premier League wedstrijden zijn, dus 3 clubs halen de kwartfinales sowieso al..

Uitslag nog van een oude poll:
- PSV verbrak niet zijn eigen Eredivisierecord met 18 overwinningen vanaf de competitiestart door 't gelijkspel tegen FC Utrecht, dit had maar 10% goed!

  • 6 40%
  • 5 40%
  • 7 20%
  • 4 0%
  • 3 0%

Er is 5 keer gestemd.