Voetbalpoules.nl
De leukste voetbalpool van Nederland!

Inloggen

RoDeRo wint Copa America 2016

27 juni 2016 - Deze Copa America (officieel Copa America Centenario) werd gehouden om het 100-jarig bestaan van de Copa en de CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse voetbalbond) te vieren. Tevens was dit de eerste Copa die buiten Zuid-Amerika werd gehouden. Uiteraard deden de 10 Zuid-Amerikaanse landen mee en werd het deelnemersveld verder aangevuld met 6 landen van de CONCACAF voetbalbond die zich moesten plaatsen via andere toernooien.
 
Chili Heeft voor de 2e keer op rij en voor de 2e keer in de historie de Copa gewonnen. De finale werd wederom van Argentinië na 0-0 en penalty’s gewonnen. Het aparte is dat dit de 27st wedstrijd tussen Argentinië en Chili op de Copa was, maar dat Chili nog nooit een wedstrijd na de speeltijd (wedstrijd + verlenging) van Argentinië op de Copa heeft gewonnen (nu dus wel 2 finales na penalty’s).
 
In onze poule was het zoals gewoonlijk bij een toernooi bijzonder spannend tot de laatste wedstrijd. Voor mijzelf was het nog eens extra spannend omdat ik tot de laatste wedstrijd maar 1 punt achter de uiteindelijk winnaar stond. Voor het eerst probeerde ik een wedstrijd tactisch te voorspellen omdat ene punt achterstand weg te werken. Zou ik gaan voor een overwinning voor Chili of een 0-0 gelijkspel, uiteindelijk koos ik voor een 2-1 overwinning van Argentinië met de hoop dat Chili 1x zou scoren omdat ik hoopte dat de koploper 1-0 of 2-0 voor Argentinië zou voorspellen. Helaas voor mij mocht het niet zo zijn. Uiteindelijk heeft RoDeRo zeer verdiend gewonnen. Zijn leidende positie kwam tijdens de finale niet meer in gevaar. RoDeRo heeft mede gewonnen doordat hij het toernooiverloop zeer goed heeft voorspeld door alle halve finalisten juist te voorspellen. Heel erg gefeliciteerd met je eerste trofee RoDeRo.

1. RoDeRo met 382 punten.
2. Gda3 met 375 punten.
3. FC Kopenhagen met 363 punten.
4. wihawipe met 362 punten.
5. b.p.m.j. met 362 punten.

Poule stand

In de poule stand heeft Five star met ruime voorsprong zeer knap gewonnen.

1. five star met 1703 punten.
2. EK Kwalificatie 2016 met 1647 punten.
3. Opstal wie anders met 1642 punten.
4. Voetbalpoules met 1616 punten.
5. ALLE-COMPETITIES met 1593 punten.
Iedereen bedankt voor het meedoen en wij hopen jullie in 2019 bij de volgende Copa in Brazilië weer te zien bij het voorspellen van de Copa.
 
Gda3 – moderator Copa America
Aantal deelnemers
38.621

Poll

Hoeveel Premier League clubs halen de kwartfinale van de FA Cup?

Het blijft iets speciaals, de FA Cup in Engeland, vandaar toch weer een poll hierover. Dit keer staat 't bereiken van de kwartfinale op 't spel. Er zijn nog maar liefst 10 Premier League clubs vertegenwoordigd waarvan er 3 onderlinge Premier League wedstrijden zijn, dus 3 clubs halen de kwartfinales sowieso al..

Uitslag nog van een oude poll:
- PSV verbrak niet zijn eigen Eredivisierecord met 18 overwinningen vanaf de competitiestart door 't gelijkspel tegen FC Utrecht, dit had maar 10% goed!

  • 7 33%
  • 6 33%
  • 5 33%
  • 4 0%
  • 3 0%

Er is 3 keer gestemd.