- Only 1 days to go until Euro 2024 starts!
(Artikel in samenwerking met Goksites.be)

Veel verstand van voetbal? Gebruik je kennis met voetbalwedden!

Wedden op voetbal


Houd je van voetbal en lijkt het je leuk om geld te verdienen met je kennis van deze sport? Ga dan wedden op voetbal bij een Nederlandse of Belgische site die sportweddenschappen aanbiedt. Daarbij gaat het er niet alleen om om te voorspellen wat de uitslag wordt, je kan ook op allerlei spelmomenten en gebeurtenissen live tijdens de wedstrijd geld inzetten. Maar laten we eerst eens kijken hoe wedden op voetbal nu precies in zijn werk gaat en waar je dat kan doen.

Bij een bookmaker geld inzetten op voetbal

Vroeger ging je naar een bookmaker als je geld wilde inzetten op sportwedstrijden. Destijds ging het dan voornamelijk om paardenraces. Tegenwoordig kun je op bijna alle sporten wedden, en dus ook op voetbal. Het handige is dat je daarvoor niet meer naar een bookmaker of wedkantoor hoeft te gaan, maar dat je het gemakkelijk online allemaal kan regelen. Waarbij je ook nog eens veel meer opties hebt om in te zetten.

Eerst aanmelden bij een goksite

Je start door je aan te melden bij een online goksite die ook sportweddenschappen aanbiedt. Als je uit Nederland komt, doe je dat natuurlijk het liefste bij een goksite uit Nederland. Spelers uit België kiezen vaak liever voor een website uit België. Wat overigens niet wil zeggen dat je als  Nederlander niet je geluk bij Belgische goksites kan beproeven. Belangrijk is vooral dat je een site kiest die jou aanspreekt op het gebied van wedden op voetbal. Kan je er op veel voetbalmatches inzetten en zijn er live streams te bekijken? Wat zijn de ervaringen van andere spelers? Krijg je een hoge bonus bij je aanmelding en is de klantenservice bij eventuele vragen goed bereikbaar?

Geld storten

Heb je een account aangemaakt bij een site die sportwedden aanbiedt? Dan kun je nu gaan inzetten op voetbalwedstrijden. Tenminste, als je geld op je rekening hebt staan. Het eerste wat je daarom moet doen is geld storten op je spelersaccount. Dat kan via allerlei betaalmanieren, waaronder iDEAL, creditcard en online aanbieders als Skrill en Neteller. De kans is groot dat je bij je geldstorting ook bonusgeld hebt gekregen, want de meeste sites bieden je extra speelgeld aan als je geld stort. Of ze geven je bijvoorbeeld een risicoloze weddenschap. Dat betekent dat als je verliest, je nog een keer zo’n zelfde inzet kan doen zonder daarvoor je eigen geld te moeten aanspreken. Als je het een beetje slim uitkient, kies je natuurlijk voor een goksite waar de bonussen zo hoog mogelijk zijn. 

Inzetmogelijkheden bij wedden op voetbal

Zoals al eerder gezegd: je hebt behoorlijk wat mogelijkheden als je gaat wedden op voetbal. Je kunt bijvoorbeeld net als bij de toto gokken op welke ploeg er wint of dat het een gelijkspel wordt. Daarnaast kan je ook proberen de precieze einduitslag juist te voorspellen. Maar er is meer. Veel meer. Bij de meeste sites kan je live de wedstrijd volgen waar je op gaat inzetten. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. En het opent meteen heel veel nieuwe gokperspectieven. Je kan dan namelijk ook op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd gaan gokken. Bijvoorbeeld welke speler het eerste doelpunt gaat maken of hoeveel rode kaarten er in de hele wedstrijd gaan vallen. Is er een penalty aan een ploeg toegekend? Zet dan direct in op het feit of die er wel of juist niet in gaat. Zo houd je het wedden op voetbal spannend en interessant. Deze vorm van voetbalwedden wordt ook wel live wedden genoemd.

Of je nu gaat wedden op voetbal in België of Nederland: de mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Het is daarbij handig als je een beetje verstand van voetbal hebt, maar niet noodzakelijk.