- Nog 53 dagen tot het EK 2024 begint!
(Artikel in samenwerking met visumbuitenland.nl)

De wereld over voor voetbal

Het Wereldkampioenschap voetbal komt er aan en dit jaar is dat in Qatar. Veel voetbalfans zullen er heen reizen om hun land te supporten. Mocht je niet kunnen wachten tot de winter en wil je nu al genieten van internationale wedstrijden, kan dat natuurlijk ook. Voetbaltoerisme wordt steeds populairder, dus je kunt al een voorproefje krijgen van het WK.

Geschiedenis van Wereldkampioenschap voetbal

Het WK begon in 1930 en heeft daarna om de 4 jaar plaatsgevonden, behalve tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar wordt het door een nieuw land georganiseerd, behalve Frankrijk, Mexico, Brazilië, Duitsland en Italië, die het al twee keer hebben georganiseerd. Frankrijk won tijdens de laatste wereldbeker in 2018. Dit jaar vindt het wereldkampioenschap plaats in Doha, de hoofdstad van Qatar, van 21 november tot 18 december. Er zullen elke dag vier wedstrijden zijn en er zijn 32 teams ingedeeld. Op dezelfde manier vindt ook het FIFA wereldkampioenschap voor vrouwen vierjaarlijks plaats, en volgend jaar zullen de wedstrijden in Australië en Nieuw-Zeeland worden gehouden.

Het gastland Qatar

Voetbalfans en supporters krijgen de kans om unieke culturen te beleven in elk gastland van de wereldbeker. Aangezien Qatar het eerste land uit het Midden-Oosten is dat het WK organiseert, zullen de gasten hier andere tradities en gebruiken beleven dan in de westerse cultuur. Zo zal men bijvoorbeeld machboos kunnen proeven, het nationale gerecht van Qatar, dat bestaat uit rijst, groenten en verschillende vleessoorten. Bovendien wonen er ongeveer 3 miljoen mensen in Qatar, waarvan ongeveer 90% in Doha, het is dus een bruisende stad. Het WK is niet het enige grote sportevenement dat in Qatar wordt georganiseerd; in 2030 zullen hier ook de Aziatische Spelen worden gehouden.

Het wereldkampioenschap voetbal verenigd

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal ziet de wereld hoe voetbal mensen echt samenbrengt, ongeacht leeftijd, nationaliteit of achtergrond. Voetbal is ook een mooie sport, want zelfs als de spelers niet dezelfde taal spreken, kunnen zij toch aan een voetbalwedstrijd deelnemen. Hoewel er tijdens het wereldkampioenschap voetbal veel nationaliteiten in Doha zullen zijn, zal Engels de meest gebruikte taal zijn om met anderen te communiceren. Het wereldkampioenschap voetbal heeft een soortgelijk gevoel als de Olympische Spelen, omdat het mensen uit alle lagen van de bevolking op één plaats samenbrengt. De voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino, heeft dit duidelijk gemaakt toen hij zei: "De visie van de FIFA is om het voetbal echt mondiaal, divers en inclusief te maken, ten voordele van de hele wereld". Er is dus geen betere manier om voetbal te combineren dan het leren van een nieuwe cultuur tijdens en reis.

Voetbal en muziek

Net als voetbal heeft muziek een manier om mensen van over de hele wereld samen te brengen. Bovendien lijken voetbal en muziek op elkaar omdat ze veel gevoelens en emoties kunnen opwekken, zoals anticipatie, opwinding, geluk en teleurstelling. Om dit te illustreren, is hier het officiële lied voor de FIFA Wereldbeker in 2022. Op dezelfde manier was dit het populaire liedje van de Zuid-Afrikaanse wereldbeker in 2010. Wie kent hem niet?

Voetbaltoerisme in Zuidoost-Azië

Kun je niet wachten tot het WK en wil je meteen naar een ver land afreizen om daar de voetbalcultuur te snuiven? Dan Voetbaltoerisme is het perfecte antwoord. Het is tegenwoordig heel populair, en betekent dat je ergens heen reist voor de wedstrijden en toernooien van je favoriete team te supporten of juist een nieuw team ontdekken in een ander land. Het is ook een aantrekkelijk idee om voetbaltoerisme te combineren met een bezoekje aan het land als je er al bent. Dat is een perfecte manier om de liefde voor sport en een zonnige vakantie te combineren. Een populaire bestemming voor voetbaltoerisme is Zuidoost-Azië, waar kaartjes vaak online te boeken zijn. Zuidoost-Azië bestaat uit 11 verschillende landen, waaronder Cambodja en Vietnam. Voetbal is hier ongelooflijk populair, ook al krijgt het niet zo veel aandacht als in andere delen van de wereld.

Regel je visum voor vertrek

Het is belangrijk dat je van tevoren je reis goed regelt. Gelukkig heb je voor een reis naar Qatar geen visum nodig, maar voor Cambodja en Vietnam is dat wel verplicht. Vergeet dus niet om een visum Cambodja of een visum voor Vietnam aan te vragen als je besluit naar Zuidoost-Azië te reizen. Je kunt beide visums gemakkelijk online aanvragen. Het visum voor Vietnam is 30 dagen geldig, wat genoeg tijd is om zeker een paar wedstrijden bij te wonen.

Je kunt vóór je bezoek het wedstrijd- en toernooischema van jouw team bekijken, zodat je je verblijf rond de wedstrijden kunt plannen of spontaan ter plekke besluiten welke wedstrijden je wilt meemaken.
Aantal deelnemers
39.647
Taal

Poll

Wie wordt 5e in de Eredivisie?

Nu Feyenoord de KNVB-Beker heeft gewonnen komt er een extra rechtstreeks Europese ticket vrij voor de nr. 5 in de eindstand van de Eredivisie zonder play-offs te hoeven spelen. Wie gaat die 'bonus' pakken?

Uitslagen nog van paar oude polls:
- PSV flikte 't niet uit tegen Borussia Dortmund in de 8e finale van de Champions League en verloren zelfs, dit had 47% goed!
- Ook Ajax flikte 't niet uit tegen Aston Villa in de 8e finale van de Conference League en verloren zelfs kansloos, dit had maar liefst 68% goed!

  • Ajax 73%
  • N.E.C. 21%
  • FC Utrecht 4%
  • Sparta Rotterdam 2%
  • Go Ahead Eagles 0%
  • AZ 0%

Er is 104 keer gestemd.